Hotfix-update voor november 2022

Er is een hotfix-update van de NLCIUS / SI-UBL 2.0 validatie-artefacts gepubliceerd. Deze update kunt u per direct in gebruik nemen. Deze update is verplicht vanaf 27 maart 2023.

De nieuwe versienummers zijn:

  • SI-UBL 2.0 (NLCIUS) 2.0.3.6
  • SI-UBL 2.0 (NLCIUS) g-account extension 1.0.6
  • NLCIUS-CII 1.0.3.5

De update lost het volgende probleem op. In de november-release werd een nieuwe methode gebruikt om lege velden te controleren. Hierbij werd het gebruik van alleen white-space niet meer toegestaan. In deze nieuwe check zat echter een fout waardoor sommige verplichte velden niet meer op aanwezigheid werden gecontroleerd. Daardoor was het mogelijk om documenten te maken die gevalideerd werden maar niet compliant waren aan EN-16931.

Download de update van GitHub