Publicatie van validatie-artefacts door NPa

De Peppolautoriteit heeft de nieuwe versies van de validatie-artefacts van SI-UBL 2.0 (NLCIUS), NLCIUS-CII, en g-rekening-extensie gepubliceerd. De Peppolautoriteit volgt het release-schema van Peppol. Daarom treedt de versie in werking op 6 februari 2023. Tot die tijd geldt de huidige versie. 

De release bevat een update van de onderliggende validatieregels van de Europese Norm, EN-16931, naar versie 1.3.9. De meest relevante wijziging daarin is dat het KvK-vestigingsnummer is opgenomen in de lijst van ICD-codes, met code 0217. Deze code is niet opgenomen in de lijst van EAS-codes en kunt u dus niet gebruiken voor een EndpointID, maar alleen in PartyIdentification. Een lijst van de andere wijzigingen van de EN-16931-regels staat in GitHub. 

De SI-UBL 2.0-validatie bevat ook nog een bug fix: een CreditNote-document zonder PaymentMeans wordt niet meer afgekeurd.  

Met deze release zijn de versienummers als volgt:  

  • SI-UBL: 2.0.3.5
  • SI-UBL g-rekening: 1.0.5  
  • NLCIUS-CII: 1.0.3.4  

U vindt zowel de schematron-bronbestanden als de gebruiksklare XSLT(2)  stylesheets op onze Github Repository.