Nieuwe versie NPa test-tool beschikbaar

Om het groeiende gebruik van Peppol te ondersteunen heeft de Nederlandse Peppolautoriteit (NPa) per 16 maart 2021 een nieuwe test-toolversie uitgebracht. Met deze versie (2.3.0) kunt u testen of het versturen van facturen via het Peppol-netwerk correct verloopt.

Richtlijnen

Deze toegevoeging past bij de nieuwe richtlijnen die medio april door de NPa zullen worden vastgesteld. De richtlijnen hebben betrekking op het gebruik van het testnetwerk en de registratie van test-identifiers op het productienetwerk van Peppol. De NPa wil voorkomen dat het productienetwerk bestaat uit een overvloed aan test-endpoints. Tevens onderkent de NPa de noodzaak om productiesystemen te testen. De test-tool zal de komende maanden steeds verder worden uitgebreid.

Nieuwe functionaliteit

De nieuwe functionaliteit kan eenvoudig gebruikt worden door een factuur (met testdata) te sturen naar een test-OIN van de Nederlandse Peppolautoriteit (00000099003214345001). Als de factuur succesvol is aangekomen, krijgt u daarvan bericht via e-mail (mits er een e-mailadres in de factuur staat). Daarna kunt u de factuur in het overzicht op peppol-test.nl opvragen.


De nieuwe functionaliteit is terug te vinden op de website van peppol-test.nl (Engelstalig). Verdere documentatie is daar terug te vinden door op het vraagteken-icoontje te klikken. Of u kunt gebruik maken van een directe link naar de documentatie.