Certificaat van drie serviceproviders ingetrokken

Nederlandse serviceproviders die hun diensten verlenen via het Peppol-netwerk moeten hiervoor een contract hebben met de Nederlandse Peppolautoriteit (NPa). Op basis van dit contract wordt een certificaat verstrekt waarmee de serviceprovider toegang krijgt tot het Peppol-netwerk.

Vrijwel alle serviceproviders hebben inmiddels een contract met de NPa. Dit geldt echter niet voor:

  • PinkRoccade Local Government BV;
  • Ricoh Nederland BV;
  • Market4Care Nederland BV (GHX Nederland).

Geen toegang meer tot Peppol-netwerk

Dezedrie providers hebben met in gang van 1 januari 2021 geen toegang meer tot het Peppol-netwerk, hun certificaat is ingetrokken. Zodra zij een contract met de NPa hebben gesloten, kunnen deze serviceproviders weer toegang krijgen tot het Peppol-netwerk.

Geen e-facturen meer verzenden en/of ontvangen via Peppol

Het gevolg hiervan is groot voor de klanten van deze serviceproviders. Zij kunnen vanaf 1 januari 2021 geen e-facturen meer verzenden en/of ontvangen via Peppol. Deze klanten kunnen er voor kiezen om bij hun serviceprovider te blijven tot deze weer toegang heeft tot het Peppol-netwerk of kiezen voor een andere serviceprovider.

Vragen over dit bericht? Mail naar operations@peppolautoriteit.nl.